koffieautomaat.eu | Koffieautomaten voor op het werk! Groot assortiment koffiemachines op Koffieautomaat.eu

Vriesdroog methode

Vriesdroog
In enkele seconden wordt uw koffie, cappuccino of andere variëteit bereid. Een uitermate geschikt systeem om grote groepen mensen in korte tijd te kunnen bedienen. Deze zetmethode is de meest voordelige methode. Bij dit systeem is weinig onderhoud nodig omdat er geen restproduct is. Zijn er dan geen nadelen? De aroma´s gaan bij het vriesdroogproces grotendeels verloren, ondanks beweringen dat dit niet zo zijn.

koffieautomaat, koffie, espresso, instantWat is vriesdroog koffie?
Bij het begin van het vriesdroogproces wordt in een fabriek een zeer grote hoeveelheid sterke koffie gezet, om daarna ingevroren te worden. Hierdoor ontstaan dikke plakken koffie, die daarna worden teruggebracht tot fijne korrels. Deze komen terecht in een vacuüm vriesdroogkamer waar ze een beetje opgewarmd worden. Door het effect van het vacuüm, gecombineerd met de opgewekte warmte, wordt het ingevroren water in de korrels direct omgezet van een vaste staat naar een gasvorm, zonder eerst vloeibaar te worden. De smaakstoffen blijven behouden. Het eindresultaat is een koffie in de vorm van kristallen en noemen wij vriesdroogkoffie. Deze koffie is sterk geconcentreerd en voor een kopje koffie is dan ook maar een kleine dosering nodig (1,5 gram). Een kenmerk van vriesdroogkoffie is de snelheid. In gemiddeld 8 seconden is er weer een kopje verse koffie, cappuccino of andere variatie klaar.

Vriesdroog koffieautomaat
Vriesdroog wordt niet vaak gebruikt als term, instant is bekender. Verwar vriesdroog overigens niet met de bekende koffie die in de vriezer moet, dat is liquid. Er is veel aanbod aan instantautomaten. De koffie wordt gedoseerd in een mengkom waar het hete water aan wordt toegevoegd. In deze kom zit ook een mixer waardoor de koffie en het water worden gemixed en er een mooie cremelaag ontstaat. Vriesdroogkoffie is ook een ideaal product om als basis te dienen voor cappuccino of andere lekkere variaties.

Waterkoeler in vriesdroog koffieautomaat
Doordat het een compact systeem is zijn er fabrikanten die kans hebben gezien om in dezelfde automaat een koeler in te bouwen voor gekoeld water. Een uitkomst voor veel bedrijven! De waterbollen kunnen daarmee uit het kantoor verdwijnen. Het water wordt via een filter gezuiverd en daarna gekoeld en via een aparte uitgang uitgegeven.

Direct naar de vriesdroog koffieautomaat? Klik hier